Aangesloten registrar SIDN

MySql database gebruiken...

U kunt uw MySql database eenvoudig beheren met PhpMyAdmin.
U kunt PhpMyAdmin bereiken via het Plesk control panel.

1. Log in op het control panel (bijv. http://mijnwebsite.nl:8880)
  2. Klik op de tab "Websites & Domeinen".
  3. Klik, ongeveer op het midden van de pagina, op "Geavanceerde bewerkingen tonen".
  4. Klik daarna op "databases"
  5. Is er geen database, dan moet u die eerst aanmaken.
  6. Doe dit door op "Nieuwe Database toevoegen" te klikken.
  7. Vul de database naam in en klik op "Ok" (bijvoorbeeld: mijndatabase).
  8. Vervolgens klikt u op "Nieuwe databasegebruiker toevoegen".
  9. U vult vervolgens de "Database gebruikersnaam" (bijv. karl), "Nieuw wachtwoord" en "Wachtwoord bevestigen" (bijv. kYona%buza) in en klik op "Ok".
  • Is er wel een database aanwezig, dank klikt u op de databasenaam.
U kunt nu door op "Webadmin" te klikken naar PhpMyAdmin om de database te beheren.
Info over het gebruik van PhpMyAdmin kunt u vinden op: www.phpmyadmin.net

Uitgebreide informatie over MySql kunt u vinden op http://www.mysql.com

U kunt met PHP alsvolgt verbinding maken met uw database:

<?PHP
$server = "localhost";
$dbuser = "karl";
$dbpassword = "kYona%buza";
$db = "mijndatabase";

$connection = mysql_connect($server,$dbuser,$dbpassword);

mysql_select_db($db,$connection);
?>

Met perl gaat het alsvolgt:

use DBI;
$server = "localhost";
$dbuser = "karl";
$dbpassword = "kYona%buza";
$db = "mijndatabase";

print "Content-type: text/html\n\n";

$dbh = DBI->connect("DBI:mysql:$db:$server","$dbuser","$dbpassword")
  or die "Couldn't connect to database: " . DBI->errstr;

In perl sluit u de databaseverbinding met:

$dbh->disconnect;

N.B. U kunt uw database alleen via "localhost" aanroepen.
I.v.m. de veiligheid staan wij toegang vanaf een externe server niet toe.

Veilig betalen met iDEAL

PHP

MySql

Apache

Powered by Plesk

Datacenters:
EvoSwitch: online
Schuberg-Philis: online

Domeinnamen   Contact   Support   Formulieren
   Netwerk   Storingen   Nieuws   Privacy
       Voorwaarden   Sitemap

Copyright © 2014 Pegasushosting
Alle prijzen zijn exclusief BTW