CGI en Perl...

Perl scripts plaatst u op de server in 'cgi-bin'

De 'Perl interpreter' staat op de server in '/usr/bin'.
Let op dat uw perl-script begint met:
#!/usr/bin/perl

Ook moet het script "executable" zijn.
Dit doet u door de "permissions" op 755 te zetten.

Hieronder staat een klein script dat "Hallo allemaal" op het scherm zet.

#!/usr/bin/perl
print "Content-type: text/plain\n\n";
print "Hallo allemaal\n\n";

Het pad naar uw website op de server is:
"/var/www/vhosts/uwdomeinnaam.nl/httpdocs"
Perl scripts plaats u in "/var/www/vhosts/uwdomeinnaam.nl/httpdocs/cgi-bin"

Wij geven geen support m.b.t. perl-scripts.
U dient er echter op te letten dat de scripts die u gebruikt de server niet overdreven zwaar belast. Andere gebruikers kunnen er dan last van hebben. In het ergste geval kan de server vastlopen.

TIP
Kies altijd een wachtwoord dat niet te gemakkelijk te raden is en wat u kunt onthouden. Dus NOOIT uw geboortedatum of de naam van een van uw kinderen of uw huisdier.