PHP gebruiken...

PHP staat voor "PHP: Hypertext Preprocessor", is een html-embedded scripting taal. Veel van zijn syntax is geleend van C, Java en Perl met een aantal unieke functies extra. Het doel van de taal is om web developers op een relatief simpele manier pagina's te laten maken die dynamisch gegenereerd worden, maar PHP kan nog veel meer voor u betekenen. Men kan pagina's volledig in PHP programmeren, maar het is ook mogelijk om PHP in een gewone html pagina te gebruiken.
Op onze servers draait momenteel PHP 5.3 en PHP 5.4

De PHP code begint met <?php en eindigt met ?>

Hieronder staat een stukje PHP code dat "Hallo allemaal" op het scherm zet.

<?php
echo "Hallo allemaal";
?>

Uitgebreide informatie over het gebruik van PHP kunt u vinden op www.php.net

TIP
Kies altijd een wachtwoord dat niet te gemakkelijk te raden is en wat u kunt onthouden. Dus NOOIT uw geboortedatum of de naam van een van uw kinderen of uw huisdier.