MySql database gebruiken...
U kunt uw MySql database eenvoudig beheren met PhpMyAdmin.
U kunt PhpMyAdmin bereiken via het Plesk control panel.

1. Log in op het control panel (bijv. http://mijnwebsite.nl:8880)
  2. Klik op de tab "Websites & Domeinen".
  3. Klik, ongeveer op het midden van de pagina, op "Databases".
  4. Is er geen database, dan moet u die eerst aanmaken.
  5. Doe dit door op "Nieuwe Database toevoegen" te klikken.
  6. Vul de database naam in en klik op "Ok" (bijvoorbeeld: mijndatabase).
  7. Vervolgens klikt u op "Nieuwe databasegebruiker toevoegen".
  8. U vult vervolgens de "Database gebruikersnaam" (bijv. karl), "Nieuw wachtwoord" en "Wachtwoord bevestigen" (bijv. kYona%buza) in en klik op "Ok".
  • Is er wel een database aanwezig, dank klikt u op de databasenaam.
U kunt nu door op "Webadmin" te klikken naar PhpMyAdmin om de database te beheren.
Info over het gebruik van PhpMyAdmin kunt u vinden op www.phpmyadmin.net
Uitgebreide informatie over MySql kunt u vinden op www.mysql.com
Informatie over MYSQL in combinatie met PHP kunt u o.a. vinden op php.net/manual/en/book.mysqli.php
U kunt met PHP alsvolgt verbinding maken met uw database:

<?PHP
$server = "localhost";
$dbuser = "karl";
$dbpassword = "kYona%buza";
$db = "mijndatabase";

$connection = mysqli_connect($server, $dbuser, $dbpassword, $db);
?>

Met perl gaat het alsvolgt:

use DBI;
$server = "localhost";
$dbuser = "karl";
$dbpassword = "kYona%buza";
$db = "mijndatabase";

print "Content-type: text/html\n\n";

$dbh = DBI->connect("DBI:mysql:$db:$server", "$dbuser", "$dbpassword")
  or die "Couldn't connect to database: " . DBI->errstr;

In perl sluit u de databaseverbinding met:

$dbh->disconnect;

N.B. U kunt uw database alleen via "localhost" aanroepen.
I.v.m. de veiligheid staan wij toegang vanaf een externe server niet toe.

Veilig betalen met iDEAL

PHP

MySql

Apache

Powered by Plesk

Datacenters:
EvoSwitch: online
Schuberg-Philis: online