MySql database gebruiken...
U kunt uw MySql database eenvoudig beheren met PhpMyAdmin.
U kunt PhpMyAdmin bereiken via het Plesk control panel.

1. Log in op het control panel (bijv. http://mijnwebsite.nl:8880)
  2. Klik op de tab "Websites & Domeinen".
  3. Klik, ongeveer op het midden van de pagina, op "Databases".
  4. Is er geen database, dan moet u die eerst aanmaken.
  5. Doe dit door op "Nieuwe Database toevoegen" te klikken.
  6. Vul de database naam in en klik op "Ok" (bijvoorbeeld: mijndatabase).
  7. Vervolgens klikt u op "Nieuwe databasegebruiker toevoegen".
  8. U vult vervolgens de "Database gebruikersnaam" (bijv. karl), "Nieuw wachtwoord" en "Wachtwoord bevestigen" (bijv. kYona%buza) in en klik op "Ok".
  • Is er wel een database aanwezig, dank klikt u op de databasenaam.
U kunt nu door op "Webadmin" te klikken naar PhpMyAdmin om de database te beheren.
Info over het gebruik van PhpMyAdmin kunt u vinden op www.phpmyadmin.net
Uitgebreide informatie over MySql kunt u vinden op www.mysql.com
Informatie over MYSQL in combinatie met PHP kunt u o.a. vinden op php.net/manual/en/book.mysqli.php
U kunt met PHP alsvolgt verbinding maken met uw database:

<?PHP
$server = "localhost";
$dbuser = "karl";
$dbpassword = "kYona%buza";
$db = "mijndatabase";

$connection = mysqli_connect($server, $dbuser, $dbpassword, $db);
?>

Met perl gaat het alsvolgt:

use DBI;
$server = "localhost";
$dbuser = "karl";
$dbpassword = "kYona%buza";
$db = "mijndatabase";

print "Content-type: text/html\n\n";

$dbh = DBI->connect("DBI:mysql:$db:$server", "$dbuser", "$dbpassword")
  or die "Couldn't connect to database: " . DBI->errstr;

In perl sluit u de databaseverbinding met:

$dbh->disconnect;

N.B. U kunt uw database alleen via "localhost" aanroepen.
I.v.m. de veiligheid staan wij toegang vanaf een externe server niet toe.

TIP
Kies altijd een wachtwoord dat niet te gemakkelijk te raden is en wat u kunt onthouden. Dus NOOIT uw geboortedatum of de naam van een van uw kinderen of uw huisdier.

Veilig betalen met iDEAL

Datacenters:
EvoSwitch: online
Schuberg-Philis: online